IGSU a lansat un program pilot de localizare a persoanelor care sunt în dificultate

  • 23 Martie 2021 08:42
IGSU a lansat un program pilot de localizare a persoanelor care sunt în dificultate

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ a anunțat astăzi că pilotează un nou sistem de localizare a persoanelor care sunt în dificultate și au sunat la Serviciul 112 pentru a cere ajutor, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, prin intermediul sistemului de localizare, echipele de intervenție a salvatorilor și pompierilor vor reduce timpul de răspuns în caz de situații excepționale și vor acorda ajutorul calificat sinistraților în timp record.

Sistemul este operat într-un dispozitiv telefonic mobil și are capacitatea de a prezenta locația apelantului, starea acestuia și impedimentele care ar putea crea dificultăți pentru intervenție. Mai mult, în cazul operării acestui sistem, salvatorii și pompierii pot evita ambuteiajele, accesând harta electronică cu traseul liber pentru urgentarea misiunii.

Astfel, apelantul sună la Serviciul 112, de unde informația este redirecționată la IGSU. Aici, dispecerii utilizează sistemul de localizare pentru a cunoaște informații despre caz, persoana aflată în dificultate, dar și timp necesar pentru a ajunge la fața locului. Pentru moment, acest sistem de localizare este funcțional în detașamentele de salvatori și pompieri din municipiul Chișinău și urmează a fi testat și în subdiviziunile teritoriale.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău