IGSU a lansat o campanie de prevenire a înecurilor

  • 11 Iunie 2020 13:18
IGSU a lansat o campanie de prevenire a înecurilor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI /IGSU/ a lansat astăzi o campanie de prevenire a cazurilor de înec.

Aceasta se va desfășura în toate raioanele țării pe parcursul perioadei estivale, comunică MOLDPRES.

Evenimentul de lansare a avut loc la stația de salvare de pe lacul Valea Morilor din municipiul Chișinău. Aici, angajații IGSU au desfășurat aplicații demonstrative prin simularea unei situații de înec. După finalizarea exercițiului, angajații IGSU au împărțit pliante informative tuturor persoanelor care se odihneau pe plajă și le-au vorbit despre importanța respectării regulilor de prevenire a înecurilor.

Pentru evitarea cazurilor de înec, IGSU îndeamnă populația să evite înotul în locuri nedotate cu stații de salvare, dar și în condiții meteorologice nefavorabile. Totodată, angajații IGSU atenționează cetățenii despre pericolul consumului băuturilor alcoolice în timpul odihnei pe malurile bazinelor acvatice. Salvatorii accentuează și necesitatea monitorizării copiilor și supravegherea comportamentului acestora în timpul scăldatului de către maturi.

Statisticile IGSU arată că, de la începutul anului curent, zece persoane, inclusiv un copil, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
19
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău