IGSU a lansat o campanie de atenționare a șoferilor care parchează neregulamentar în curțile blocurilor

  • 04 Noiembrie 2020 11:15
IGSU a lansat o campanie de atenționare a șoferilor care parchează neregulamentar în curțile blocurilor

Parcările neregulamentare în curțile blocurilor din municipiul Chișinău blochează accesul pompierilor către blocurile locative. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), în comun cu poliția, au lansat o campanie de atenționare a locuitorilor urbei, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al IGSU, campania are drept scop atenționarea conducătorilor mijloacelor de transport despre riscurile la care-i supun pe alți oameni în urma parcărilor neregulamentare. În acest sens, în seara zilei de ieri, un echipaj de salvatori însoțit de un echipaj de polițiști au încercat să intre cu autospeciala de intervenție în mai multe curți și complexe locative de pe strada N. Testimițanu din municipiul Chișinău. După mai multe încercări a serviciilor de urgență de a intra cu autospeciala în curți, polițiștii au fost nevoiți să găsească stăpânii mijloacelor de transport parcate neregulamentar pentru a facilita accesul tehnicii de intervenție.  

Potrivit sursei citate, pompierii atenționează că parcarea autoturismelor în locuri neregulamentare poate tergiversa intervenția salvatorilor și blochează accesul echipajelor la blocurile unde se poate produce un incendiu. Conducătorii auto au fost atenționați despre riscurile blocării căilor de acces și rugați să parcheze mijloacele de transport în locuri special amenajate.

Conform IGSU, timpul de răspuns al echipajelor de intervenție în situații de risc depinde și de facilitarea accesului din partea conducătorilor auto pe trasee, dar și în curtea blocurilor de locuit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău