IGPF și JTI Moldova: Conjugarea eforturilor pe linia de prevenire și combatere a contrabandei cu țigări

  • 14 Octombrie 2022 13:51
IGPF și JTI Moldova: Conjugarea eforturilor pe linia de prevenire și combatere a contrabandei cu țigări

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a primit ieri, 13 octombrie 2022, în vizită de lucru pe directorul companiei „JTI Trading SRL” în Moldova, Sinisa TRBOJEVIC. Au fost discutate proiectele în derulare, dar și prioritățile de dezvoltare pentru anul 2023.

Potrivit poliției de frontiera în cadrul întrevederii, Rosian Vasiloi a reiterat importanța suportului acordat de către JTI pe parcursul anului curent, în scopul sporirii și consolidării capacităților serviciului chinologic, dar și a subdiviziunilor de investigații speciale ale Poliției de Frontieră.

La rândul lor, partenerii de cooperare au apreciat activitatea Poliției de Frontieră, dar și a altor instituții naționale specializate în prevenirea și combaterea traficului ilicit de țigări, inclusiv sub aspectul rezultatelor relevate în Studiul Novel Research, realizat în luna septembrie curent.  

În context, a fost subliniată necesitatea conjugării eforturilor pentru prevenirea și combaterea flagelului infracțional transfrontalier privind contrabanda cu țigări și a produselor de tutungerie, care rămân a fi o provocare majoră pentru Poliția de Frontieră.

La finalul ședinței, șeful IGPF și-a exprimat aprecierea pentru cooperarea existentă cu JTI și dorința de a fortifica conlucrarea bilaterală pe linia de sensibilizare a opiniei publice asupra efectelor negative ale contrabandei și comerțului ilicit cu țigarete.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău