IGP | Peste 170 de pretinse încălcări ale procesului electoral au fost documentate de poliție până la această oră

  • 01 Noiembrie 2020 19:55
IGP | Peste 170 de pretinse încălcări ale procesului electoral au fost documentate de poliție până la această oră

Peste 170 de pretinse încălcări ale procesului electoral au fost documentate de poliție până la această oră. Cele mai multe, 22 de număr se referă la blocarea intenționată a căilor de acces către secțiile de votare, cel mai frecvent în zona de securitate. Iar cu o oră jumătate până la închidere a secțiilor de votare, procesul de vot pentru cetățenii din regiunea transnistreană nu este blocat, a comunicat șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, într-un briefing.

 El spune că în multe cazuri, poliția nu a depistat încălcările semnalate la telefon de participanții la vot și crede că unele sesizări ar fi tendențioase.

Continuă apelurile tendențioase sesizând cazuri de corupere a alegătorilor sau de transport. Dar la sosirea la fața locului, poliția nu depistează aceste încălcări. Iar la apelurile făcute către solicitanți de către polițiști, cei care au făcut sesizarea nu mai răspund la telefon. Lucrurile respective să întâmplă cu intenție și vin cu recomandarea de a descuraja aceste comportamente”, a spus Marin Maxian.

Au parvenit sesizări și referitoare la zeci de cazuri privind transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de vot, însă potrivit poliției, în multe cazuri, faptele nu au fost demonstrate.

Poliția spune că au fost și câteva cazuri de corupere a alegătorilor, de agitație electorală, însă nu toate au fost demonstrate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău