IGP a primit 18 autovehicule și 125 de camere de corp din partea PNUD Moldova și Guvernului Japoniei

  • 09 Februarie 15:25
IGP a primit 18 autovehicule și 125 de camere de corp din partea PNUD Moldova și Guvernului Japoniei

Inspectoratul General de Poliție a primit 18 autovehicule hibride și 125 de camere de corp din partea PNUD Moldova și Guvernului Japoniei. Automobilele deja sunt exploatate, iar camerele au fost distribuite acum în zece inspectorate de poliție din țară, transmite IPN.

Adrian Efros, ministrul afacerilor interne, a declarat în cadrul evenimentului de transmitere a donației că aceasta reprezintă un gest de solidaritate și încredere a partenerilor de dezvoltare și denotă angajamentul Republicii Moldova în atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă. Echipamentul transmis astăzi va asigura documentarea în mod corespunzător a încălcării ordinii publice și prevenirea amenințărilor în domeniul siguranței rutiere.

La rândul său, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, a spus că furnizarea vehiculelor de intervenție rapidă și a camerelor video corporale face parte din pachetul de 27 de milioane de dolari pe care Guvernul Japoniei l-a anunțat în decembrie 2022 pentru a sprijini Moldova să facă față crizei refugiaților, declanșată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Ambasadorul a adăugat că responsabilitatea de care a dat dovadă Moldova în contextul crizei refugiaților încurajează. Japonia va continua să fie alături de Moldova și Ucraina în eforturile lor de a depăși provocările create de forțele externe și în parcursul spre un viitor mai bun prin aderarea la UE.

Daniela Gasparikova, reprezentant PNUD în Moldova, a menționat că livrarea vehiculelor și camerelor de corp reprezintă un important pas către modernizarea serviciilor oferite de poliție, având drept scop sporirea securității comunității din țară și asigurând faptul că nimeni nu este lăsat în urmă. Sprijinirea poliției pentru a-și spori capacitățile constituie o parte importantă pentru PNUD în Moldova.

Șeful IGP, Viorel Cernăuțanu, a adăugat că automobilele deja sunt exploatate, iar 125 de camere de corp au fost repartizate astăzi la 10 inspectorate de poliție pentru a garanta securitatea drepturilor cetățenilor, dar și a polițiștilor în acțiune. Scopul pentru 2024 este de a asigura toate inspectoratele de poliție cu camere de corp.

În cadrul aceluiași eveniment, ambasadorului Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, i-a fost oferită medalia IGP pentru buna cooperare și rezultate productive.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău