IGP a înregistrat 140 de cazuri de încălcări la scrutinul de ieri

  • 20 Noiembrie 2023 08:09
IGP a înregistrat 140 de cazuri de încălcări la scrutinul de ieri

Până la ora 21.00 a zilei de ieri, Inspectoratul General al Poliției a informat Comisia Electorală Centrală despre înregistrarea a 140 de cazuri de încălcări sau incidente la alegerile locale generale, arată un comunicat al Poliției Republicii Moldova.

Potrivit președintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, dintre acestea, cele mai multe sesizări au fost vizavi de transportarea organizată a alegătorilor, inclusiv la Comisia Electorală Centrală a parvenit o sesizare privind transportarea organizată a alegătorilor în localitatea Corjova, Dubăsari.

“Și în total, avem 45 de cazuri sesizate de acest fel, 27 de cazuri țin de fotografierea buletinului de vot. Într-un caz am fost informați că buletinul de vot a fost deteriorat, ceea ce constituie o contravenție și s-a întocmit proces-verbal. În 26 de cazuri a fost atestată agitație electorală. Alte 5 cazuri se examinează sub aspect de bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor”, a spus șeful CEC.

Conform sursei citate, în toate cazurile agenții constatatori desfășoară activități de colectare și administrare a probelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:3,09 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
24
Arhivă Radio Chișinău