Igor Șarov despre tergiversarea numirii sale în funcția de rector al Universității de Stat din Moldova

  • 19 Martie 2021 08:21
Igor Șarov despre tergiversarea numirii sale în funcția de rector al Universității de Stat din Moldova

Fostul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, și-a început oficial activitatea în calitate de rector al Universității de Stat din Moldova. Ordinul de confirmare a acestuia în funcție a fost semnat abia după 3 luni de la câștigarea concursului. Șarov acuză actuala conducere a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării că ar fi tergiversat intenționat procesul, pentru a-i știrbi din imagine, notează IPN.

Igor Șarov a fost ales rector al Universității de Stat din Moldova la 16 decembrie, însă abia acum 2 zile, ministerul Educației, Culturii și Cercetării a semnat ordinul de confirmare a acestuia în funcție.

„Ceea ce s-a întâmplat pe parcursul acestor trei luni este foarte grav. Am pregătit cu colegii chemarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în judecată, dar nu s-a ajuns până la asta. Toată această perioadă a fost folosită pentru a ponegri. Nici eu, nici echipa nu ne-am lansat în speculații și nu am atacat pe nimeni”, a spus Igor Șarov în cadrul emisiunii  „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4. 

Igor Șarov spune că tergiversarea confirmării sale în funcție l-a împiedicat să-și exercite atribuțiile de rector, acest lucru afectând funcționalitatea instituției.

„A afectat și procesele de la Universitate, eu nu am putut în tot acest timp să-mi pun în aplicare programul cu care am câștigat concursul, să mă întâlnesc cu ambasadorii, în biroul rectorului am intrat abia ieri, fiindcă am vrut să fiu corect”, a mai spus Igor Șarov.

Printre prioritățile lui Șarov în calitate de rector al USM este securitatea procesului educațional în condiții de pandemie, transformarea USM într-o instituție de învățământ superior similară celor din Vest.

„Îmbunătățirea infrastructurii, mai multe posibilități pentru profesori, internaționalizarea programelor de studii, racordarea politicilor USM la realitățile din Occident, altfel riscăm să pierdem o mare parte din studenți care pleacă în străinătate și doar oferirea unor condiții mai bune ne poate ajuta să-i păstrăm ”, a spus Igor Șarov.

Igor Șarov a fost ministru al Educației, Culturii și Cercetării în Guvernul Chicu până la data de 9 noiembrie 2020, când  exponenții PDM din Executiv au fost revocați din funcții, după anunțul democraților de a se retrage de la guvernare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău