Igor Popa a fost exclus din Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor

  • 26 Ianuarie 2022 12:17
Igor Popa a fost exclus din Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor

Igor Popa, suspendat din funcția de procuror și cercetat pe cinci capete de acuzare, a fost exclus din componența Colegiului pentru selecția și cariera procurorilor. Consiliul Superior al Procurorilor a constatat încetarea calității de membru, transmite IPN.

În condițiile în care vacanța survine înainte de expirarea mandatului, în Colegiu se desemnează supleantul. Pe lista supleanților, adoptată la Adunarea Generală a Procurorilor din 2016, următorul este Eduard Bulat.

Adjunctul procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, șef al Oficiului Ciocana, Igor Popa, suspendat din funcție, este cercetat pe cinci capete de acuzare. Urmărirea penală a fost începută în temeiul bănuielii că ar fi admis fals în declarații. Mai exact, nu ar fi inclus intenționat unele date în declarațiile de avere și interese personale. Este vorba despre imobilele deținute de concubina acestuia, care reprezentau spațiul comun locativ, date care era obligat să le prezinte conform legislației în vigoare. Igor Popa a fost reținut pe 9 noiembrie. El a fost plasat în arest la domiciliu, iar apoi sub control judiciar.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău