Igor Munteanu numește reprezentanții PAS ca fiind ”aliații noi ai guvernului Chicu” și îi acuză că nu văd schimbarea executivului o prioritate

  • 17 Iunie 2020 11:57
Igor Munteanu numește reprezentanții PAS ca fiind ”aliații noi ai guvernului Chicu” și îi acuză că nu văd schimbarea executivului o prioritate

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu, reproșează Partidului Acțiune și Solidaritate faptul că nu ar dori să dea jos Guvernul condus de Ion Chicu și să voteze un nou Executiv.

El îi numește pe reprezentanții PAS ca fiind ”aliații noi ai guvernului Chicu” și îi acuză că ar ignora dezastrul sanitar din Republica Moldova prin faptul că nu văd în schimbarea guvernului o prioritate. ”Contează alegerile prezidențiale, restul mai puțin”, a scris Igor Munteanu pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că Platforma DA vrea să dea cetățenilor Republicii Moldova un nou guvern și să-l demită cât mai curând pe actualul prim-ministru, Ion Chicu, dar că, deocamdată, PAS nu a oferit un răspuns onest și etic în această privință.

”Acest guvern ar trebui să fie demis imediat dintr-un punct de vedere moral și politic. Matematic vorbind, însă, actualul PM Chicu profită de niște confuzii, regretabile din punctul meu de vedere asupra modului în care se adună voturile. Aliații vechi (PDM) nu-și doresc să piardă niște ministere în guvernul I.Chicu. Interesele și nu gravitatea situației face din PDM o marionetă umilă a PSRM. Paradoxul este că aliații noi (PAS) susțin că anume PDM este factorul de care depind (90%) înțelegerile politice între PAS și DA, de parcă PDM ar fi trecut deja filtrele PAS, devenind brusc cel mai curat, mai european, mai acceptabil grup politic din Parlament. Prietenii noștri uită că actualul PDM încă mai oferă acoperiș deputaților Andronachi și Nichiforciuc, care sunt la fel de nocivi și de fățarnici, ca și mulți alți politicieni blamați pentru ce-au făcut până nu demult din acest stat. (…) Numai că PDM este pretextul formal pentru care PAS blochează în acest moment formarea unui guvern nou propus de Platforma DA, deși, ar fi fost logic și firesc ca partenerii Blocului ACUM să se sprijine reciproc, făcând parte din aceiași familie politică a PPE (Partidul Popular European) și încă mai făcând parte dintr-o construcție politică numită ”Blocul ACUM”, a scris Igor Munteanu pe pagina sa de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău