Igor Munteanu nu va candida la șefia Platformei DA

  • 23 Septembrie 2021 08:00
Igor Munteanu nu va candida la șefia Platformei DA

Unul dintre liderii Partidului Platforma DA se retrage temporar din viața politică, dând prioritate proiectelor internaționale și domeniului academic. Fostul vicepreședinte al formațiunii, Igor Munteanu, spune că nu va candida la șefia Platformei DA și nici nu va participa la Cogresul partidului. stabilit pentru data de 12 decembrie, notează IPN.

Igor Munteanu spune că după ce conducerea Platformei DA și-a dat demisia, urmare a rezultatului modest obținut la anticipare, a decis să se retragă de pe arena politică.

„Nu particip activ la viața politică, consider că prioritățile mele personale acum sunt legate de viața academică. În plus, proiectele internaționale din care fac parte acum îmi iau foarte mult timp. Aștept cu nerăbdare ca evoluțiile politice să ofere progresele pe care le așteaptă toți cetățenii. La Congresul Platformei DA nu voi participa nici în calitate de candidat și nici în calitate de susținător al unui candidat, dar am speranța că deciziile care se vor lua la acest Congres vor conduce la performanțe mai mari pentru această entitate politică”, a spus Igor Munteanu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Deși după preluarea puterii, reprezentanții PAS anunțau că vor veni cu oferte pentru reprezentanții Platformei DA de a se implica în procesul reformelor, Igor Munteanu spune că n-a primit nicio propunere în acest sens.

„Nu am primit nicio propunere din partea PAS de a mă implica în schimbarea anunțată de ei și nici nu mă așteptam la o astfel de ofertă. Am observat că sunt domenii pe care actuala guvernare clachează, dar nu voi veni cu critici până nu se împlinesc cele 100 de zile de la preluarea guvernării. De exemplu, încercarea de a-i elimina pe șefii unor institutii printr-o simplă semnătură trezește multe suspiciuni. Nu sunt indicate soluțiile politicianiste, doar prin schimbarea coifurilor albastre pe cele galbene”, a menționat Munteanu.

Igor Munteanu a fost ambasador al Republicii Moldova în SUA în perioada 2010-2015. Din 2019 a fost deputat al fracțiunii parlamentare Platforma DA, președinte al comisiei de control al finanțelor publice, vicepreședinte al formațiunii. După ce la alegerile anticipate din 11 iulie, entitatea politică a obținut doar 2,33% din voturi, conducerea partidului și-a dat demisia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer fragmentat
Umiditate:66 %
Vint:2,06 m/s
Wed
19
Thu
20
Fri
20
Sat
23
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău