Igor Munteanu, despre ce ar urma după încercarea eșuată de a vota un nou Guvern: Prin decizia de astăzi se merge pe cel mai prost scenariu, definit de iresponsabilitate și egoism politic
-
25 Martie 2021 13:31
Reprezentantul Platformei DA, deputatul Igor Munteanu a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre ce ar urma urma după ce tentativa de a vota Guvernul Grosu a eșuat astăzi în Parlament.
„Carambol politic pe o gheață extrem de subțire.Votul de investire a unui guvern anti-criză a eșuat. Candidatul desemnat Grosu a repetat scenariul Gavriliță. Nu a existat cvorum pentru investirea guvernului Grosu și nici pentru ședința ordinară a legislativului. Eșecul procedurii de investire va fi reclamată la Curtea Constituțională, care va decide dacă sunt ori nu întrunite circumstanțele dizolvării actualului Parlament. Tot astăzi, PSRM a reamintit că are un candidat al său, Golovatiuc, care are 53 voturi.
Astfel, PSRM speră să obțină în scurt timp recunoașterea de către Curtea Constituțională a faptului de ”simulare a procedurii de desemnare a candidatului”. Vom vedea. Dacă dizolvarea va avea loc, atunci actualul guvern în demisie (Ciocoi) nu va putea rectifica bugetul pe anul 2021 și nu va gestiona mai bine programul de vaccinare, prioritatea zero a tuturor politicienilor. În vorbe. Cu toatea cestea, fără un guvern plenipotențiar cu atribuții depline, RM nu va primi asistența externă de urgență pt sectoarele economice cele mai afectate. Dacă sesizarea psrm va avea câștig de cauză, atunci ne vom trezi cu un guvern socialist, ori cu o radicalizare a crizei politice și constituționale. Prin decizia de astăzi se merge pe cel mai prost scenariu, definit de iresponsabilitate și egoism politic”, a opinat Igor Munteanu.
Votul pentru învestirea Guvernului în frunte cu Igor Grosu nu a avut loc, din lipsă de cvorum, după ce deputații socialiști și cei ai Platformei „Pentru Moldova”, din care face parte și Partidul Șor, au părăsit ședința Parlamentului. Decizia a fost urmată de acuzații reciproce între fracțiunile și grupurile parlamentare, nefiind clar, totuși, dacă există sau nu condiții de dizolvare a Legislativului, sau dacă majoritatea formalizată își poate impune candidatul la funcția de prim-ministru.