Igor Munteanu: Concesionarea Aeroportului s-a făcut cu vicii de procedură

  • 23 Noiembrie 2022 13:39
Igor Munteanu: Concesionarea Aeroportului s-a făcut cu vicii de procedură

Concesionarea Aeroportului s-a făcut cu vicii de procedură, amintește fostul deputat Igor Munteanu, președintele Comisiei parlamentare din 2019 care a anchetat modul în care a fost organizată și desfășurată privatizarea și concesionarea aeroportului, transmite Radio Chișinău.

„În primul rând, această concesionare s-a făcut cu vicii de procedură, cu coruperea procesului concesionar. În al doilea rând, așa cum s-a observat și în decizia instanței de Apel, acolo s-au găsit neîndeplinirea obligațiilor investiționale, utilizarea nepotrivită a fondurilor, banilor colectați din faimoasa taxă aeroportuară... Cred că lucrurile grave sunt legate de faptul că această companie Avia Invest, beneficiară a concesionării, a transmis în proprietatea altor companii din offshore, dreptul de administrare a obiectului concesional, fără înștiințarea și fără avizul Guvernului, ceea ce este clar o încălcare a contractului de concesionare...

Procesul încă nu este încheiat. M-aș bucura să fie o decizie definitivă și în sfârșit să dispară toate recidivele sistemului oligarhic, pentru că fără îndoială Șor a fost doar interfața și instrumentului regimului oligarhic care a dorit să captureze acest obiect important pentru infrastructura din R. Moldova”, a spus Munteanu.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat în 2013, pentru un termen de 50 de ani companiei Avia Invest. Președinte al Consiliului de Administrație Avia Invest a fost controversatul om de afaceri și politicianul fugar Ilan Șor. Firma și-a schimbat de mai multe ori acționarii.

În iulie 2020, Agenția Proprietății Publice a notificat despre rezilierea Contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău pe motiv de  neîndeplinire a angajamentelor contractuale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău