Igor Munteanu cere examinarea în cadrul ședinței CSS a solicitării MAEIE adresată Kievului privind circulația automobilelor din regiunea transnistreană

  • 14 Ianuarie 13:30
Igor Munteanu cere examinarea în cadrul ședinței CSS a solicitării MAEIE adresată Kievului privind circulația automobilelor din regiunea transnistreană

Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, cere examinarea în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate a unei note a Ministerului de Externe prin care se solicită Ucrainei amânarea aplicării noului regim de transport pentru automobilele din regiunea transnistreană, prin care se permite accesul doar autoturismelor cu plăcuțe de înmatriculare neutre, având și un autocolant cu simbolul MD.

Nota diplomatică a fost transmisă Ministerului de Externe de la Kiev la 13 ianuarie și nu indică motivele și nici termenii pentru care se cere amânarea acestui regim nou de transport internațional, semnalează Igor Munteanu. Acesta urma să intre în vigoare încă la 1 aprilie 2020, dar a fost amânat până la 15 ianuarie 2021, mai precizează deputatul. El solicită ca subiectul să fie examinat la Consiliul Suprem de Securitate, pentru a determina care sunt motivele acestui demers și cine din guvernul demisionar a luat această decizie.

Potrivit lui Igor Munteanu, Ministerul de Externe de la Chișinău ar sabota un acord de cooperare strategică cu Ucraina și, împreună cu șeful Biroului de Reintegrare. ”Sapă de zor sub zidurile interesului național pe tematica transnistreană. Aceste interese obscure trebuie să fie eliminate din actualul guvern în demisie din rădăcini. Aș vrea să văd și niște demisii urgente pentru că asemenea decizii nu ar trebui să se ia în beciurile de la Condrița. Aș vrea să văd decizii mature, și nu dulcegării oportuniste. (…) Solicitarea de amânare a aplicării noilor reguli de transport internațional este lingura de dohot aruncată în relația cu Kievul”, a subliniat Igor Munteanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
5
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:4,63 m/s
Sat
5
Sun
6
Mon
4
Tue
0
Wed
0

Curs oficial BNM 23 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 -0.0000
USD 17.4521 -0.0000
RON 4.3476 -0.0000
UAH 0.6167 -0.0000
RUB 0.2364 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău