Igor Grosu se va adresa participanților la Conferința Europeană a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei

  • 27 Septembrie 2023 09:53
Igor Grosu se va adresa participanților la Conferința Europeană a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, va participa la Conferința Europeană a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei. Reuniunea va avea loc în perioada 28-29 septembrie, la Dublin, transmite Serviciul de presă al legislativului.

Summitul european va reuni președinți de parlament din 46 de țări membre ale Consiliului Europei, reprezentanți ai țărilor cu statut de partener sau observator, șefi ai mai multor adunări parlamentare. Temele care urmează a fi abordate vizează consecințele războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și rolul parlamentelor naționale în reconstrucția Ucrainei; provocările la adresa democrației reprezentative în vremuri instabile; egalitatea și diversitatea în reprezentarea publică – participarea tinerilor, femeilor și grupurilor etnice și sociale ca membri ai parlamentului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va avea o adresare în cadrul summitului, la panelul de discuții referitor la consecințele agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

La Dublin, Igor Grosu are planificate întrevederi cu omologii săi din Germania, Finlanda, Regatul Țărilor de Jos, Ucraina și Belgia. Totodată, șeful legislativului urmează să se întâlnească cu cetățenii moldoveni care locuiesc, muncesc sau învață în Irlanda.

Conferința Europeană a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei se desfășoară sub auspiciiile Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și are loc odată la doi ani. La ediția curentă sunt așteptați să participe peste 60 de președinți și vicepreședinți de parlament și peste 400 de delegați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău