Igor Grosu, pentru presa din România: „Parcursul pro-european al Republicii Moldova încă nu este ireversibil”

  • 10 Octombrie 2022 17:34
Igor Grosu, pentru presa din România: „Parcursul pro-european al Republicii Moldova încă nu este ireversibil”

Într-un interviu acordat Agenției Agerpres, președintele Parlamentului, Igor Grosu, afirmă că parcursul pro-european al Republicii Moldova "încă nu este ireversibil" și că autoritățile au sarcina de a asigura integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

„Parcursul pro-european încă nu este ireversibil, s-o spunem așa cum este, iar sarcina noastră este să îl facem ireversibil, astfel ca Republica Moldova să poată capitaliza toate libertățile pe care le oferă Uniunea Europeană”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a declarat că, totuși, este sigur de perspectiva europeană a Republicii Moldova, având alături parteneri de încredere și că partidele pro-ruse nu au nicio șansă.

„Da, sunt partide pro-ruse, să le numim așa cum sunt, pro-ruse și pro-bandiți, pro-hoți, fugari care stau peste hotare și alimentează sau încearcă profite de criza prin care trece Republica Moldova. Le-am spus și o repet: nu au nicio șansă”, a afirmat Igor Grosu în interviu.

De asemenea, președintele Parlamentului a mai menționat că, după începutul invaziei în Ucraina, populația Republicii Moldova s-a despărțit în două direcții foarte clare.

„Cumva a dispărut acea nuanță de gri, un pic de democrație sau un pic de dictatură. Lucrurile au devenit foarte clare. Este lumea războiului, a haosului, a atrocităților și este spațiul civilizațional, al păcii, al stabilității, al valorilor, al drepturilor omului și așa mai departe, care este spațiul occidental, Uniunea Europeană, din care noi vrem să facem parte și o să facem parte. Oamenii văd diferența”, a spus Igor Grosu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău