Igor Grosu, la ședința Parlamentului: „Ne așteaptă un drum lung, în care fiecare dintre noi va trebui să depună muncă, efort și determinare”

  • 27 Iunie 11:05
Igor Grosu, la ședința Parlamentului: „Ne așteaptă un drum lung, în care fiecare dintre noi va trebui să depună muncă, efort și determinare”

În deschiderea ședinței de astăzi a Legislativului, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a felicitat cetățenii Republicii Moldova cu lansarea oficială, pe 25 iunie, a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Oficialul a subliniat că urmează un drum cu multă muncă, dar care va duce la un trai la standarde europene, transmite Radio Chișinău.

„Vă felicit pentru anunțul venit la 25 iunie prin care Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile cu Republica Moldova. Este un anunț așteptat, dar și pentru care s-a muncit mult în ultimii doi, trei ani.

Cunoaștem că ne așteaptă un drum lung, în care va trebui să depunem multă muncă, în care fiecare dintre noi va trebui să depună efort și determinare pentru a consolida instituțiile, a continua lupta cu corupția, a crește economia. Sunt lucruri firești pe care ni le dorim cu toții si care ne vor apropia de standardele UE”, a spus Igor Grosu.

Republica Moldova a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană în martie 2022, la scurt timp după izbucnirea războiului din Ucraina. Câteva luni mai târziu, a primit statut de țară candidată, iar în decembrie anul trecut, Consiliul European a decis deschiderea negocierilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:1,54 m/s
Sun
26
Mon
28
Tue
27
Wed
25
Thu
26
Arhivă Radio Chișinău