Igor Grosu: Justiția română trebuie să fie un exemplu pentru Dodon

  • 03 Ianuarie 2020 12:43
Igor Grosu: Justiția română trebuie să fie un exemplu pentru Dodon

Expulzarea profesorilor turci din Republica Moldova s-a produs din cauza unei înțelegeri dintre Igor Dodon și președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat deputatul PAS, Igor Grosu.

Declarația sa vine după ce Erdoğan i-a cerut lui Dodon să transfere școlile turcești din R. Moldova în proprietatea unei fundații. Luna trecută, justiția de la București a refuzat extrădarea a doi cetățeni turci din motiv că sunt încălcate drepturile omului.

„Pentru Igor Dodon și omologul lui din Turcia, poate fi adus exemplul României. De două ori, justiția din România i-a dat un refuz autorităților turcești atunci când au cerut extrădarea, într-un caz a unui profesor, în alt caz – a unui director de instituție similară din România. Acolo unde justiția este justiție, pornirile dictatoriale sunt curmate.”, a declarat Igor Grosu într-o conferință de presă.

În cinci cazuri, CEDO a impus Chișinăul să achite despăgubiri de câte 25 de mii de euro. În Turcia, profesorii au fost condamnați la închisoare, fiind suspectați de implicare în organizarea loviturii de stat eșuate din 2016.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău