Igor Grosu, întrevedere la Parlament cu secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană: „Avem nevoie de parteneri care au respectat întotdeauna neutralitatea constituțională”

  • 14 Septembrie 2023 15:57
Igor Grosu, întrevedere la Parlament cu secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană: „Avem nevoie de parteneri care au respectat întotdeauna neutralitatea constituțională”

„L-am salutat astăzi la Parlament pe secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Așa cum am declarat, acum câteva luni, la întrevederea de la Bruxelles, securitatea Republicii Moldova este o prioritate și vom face tot ce ne stă în puteri pentru a proteja cetățenii”, a transmis președintele Parlamentului, Igor Grosu, într-o postare pe Facebook.

 
„În context, i-am mulțumit pentru sprijinul acordat în ultimii ani. Despre Republica Moldova s-a vorbit în premieră în cadrul Declarației Summit-ului NATO de la Vilnius din 11 iulie 2023 unde a fost accentuat dreptul suveran al țării noastre de a-și alege modelul de dezvoltare și cursul de politică externă fără careva ingerințe din exterior.
 
De aceea, avem nevoie în continuare pe expertiză pentru întărirea capacității de apărare, securitatea energetică, atacuri cibernetice și hibride, inclusiv pe dezinformare. Totodată, am vorbit și despre agenda legislativă din această toamnă, în care securitatea energetică și a țării se regăsesc printre prioritățile de bază.
 
Republica Moldova și NATO vor coopera în continuare, deoarece avem nevoie de parteneri pe care poți să te bazezi necondiționat și care au respectat întotdeauna neutralitatea constituțională a țării”, a scris Igor Grosu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău