Igor Grosu: ,,Dodon dă indicații pe ascuns actualilor miniștri”

  • 11 Februarie 2021 08:12
Igor Grosu: ,,Dodon dă indicații pe ascuns actualilor miniștri”

Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, spune că fostul președinte al țării, Igor Dodon, ar avea în continuare influență asupra miniștrilor din guvernul demisionar condus de Aureliu Ciocoi. Potrivi lui Grosu, Igor Dodon i-ar obliga pe actualii miniștri să lucreze în favoarea PSRM, astfel încât socialiștii să obțină un rezultat bun la alegerile parlamentare anticipate. În replică, deputatul PSRM, Grigore Novac califică acuzațiile drept o invenție, notează IPN.

Liderul PAS, Igor Grosu, insistă pe ideea declanșării cât mai grabnice a alegerilor parlamentare anticipate pentru ca țara să nu mai fie condusă de actualul guvern demisionar care, potrivit lui Grosu, ar fi în continuare subordonat intereselor fostului președinte al țării, Igor Dodon.

,,Chiar și acum, pe ascuns, Dodon convoacă miniștrii și le dă indicații. L-a convocat pe Voicu și i-a spus să facă tot posibilul ca să obțină un rezultat bun la alegerile anticipate. Vă spun în cunoștință de cauză. Nici măcar nu i-a chemat la partid, i-a chemat într-o instituție publică. Dl Voicu are acum sarcina să-i fileze pe toți membrii PAS și pe toți consilierii prezidențiali”, a declarat Igor Grosu în cadrul emisiunii ,,Butonul Roșu” de la postul public de televiziune.

De cealaltă parte, deputatul PSRM Grigore Novac a respins acuzațiile lansate de Igor Grosu și a menționat că actualul guvern demisionar își exercită strict atribuțiile prevăzute de lege.

,,Este o invenție. Dodon nu are aceleași apucături pe care le are Maia Sandu care a convocat judecătorii pe ascuns, să-i cheme la covor și să le dea indicații. Vă asigur că ministrul de interne nu poate asigura votul cetățeanului”, a replicat Grigore Novac. 

Fostul prim-ministru, Ion Chicu, și-a prezentat demisia la data de 23 decembrie 2020, ulterior interimatul funcției de premier a fost preluat de ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi. Potrivit legii, guvernul interimar își exercită atribuțiile constituționale până la depunerea jurământului de către următorul Cabinet de Miniștri.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău