Igor Grosu despre cazul Alexandr Stoianoglo: „Procurorii trebuie să lupte cu bandiții, dar nu să se adreseze la per tu către aceștia”

  • 26 Octombrie 2023 17:19
Igor Grosu despre cazul Alexandr Stoianoglo: „Procurorii trebuie să lupte cu bandiții, dar nu să se adreseze la per tu către aceștia”

Procurorii trebuie să lupte cu bandiții, dar nu să se adreseze la per tu către aceștia, întrucât trebuie să fie două lumi diferite. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în contextul cazului fostului Procuror General, Alexandr Stoianoglo, informează MOLDPRES.

În timpul unor declarații de presă, speakerul a menționat că „această persoană va rămâne în istoria țării ca un demnitar de stat, ce are menirea să combată crima și corupția, însă discută la per tu cu pușcăriașii”, scrie sursa citată.

„Ceea ce se invocă pe procedură, într-adevăr în acea perioadă nu exista acea procedură de contestare, acum există, și următorii procurori care vor ocupa această funcție vor putea beneficia de acest cadru legal”, a spus Igor Grosu.

Acum două zile, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a publicat o hotărâre în care a constatat în cazul suspendării din funcție a fostului Procuror General Alexandr Stoianoglo, „violarea dreptului de acces la instanță – imposibilitatea Procurorului General de a contesta suspendarea sa, determinată de procedurile penale inițiate împotriva acestuia”.

Alexandr Stoianoglo a venit la conducerea Procuraturii Generale în noiembrie 2019, iar în octombrie 2021, împotriva acestuia a început cercetarea penală. Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianolgo, a fost demis la doi ani de când a fost reținut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:3,09 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău