Igor Grosu: Chiar și în situația complicată în care se află, Ucraina continuă să ne ajute măcar și prin faptul că 30% din energia electrică o cumpărăm de la ei

  • 09 August 2022 10:17
Igor Grosu: Chiar și în situația complicată în care se află, Ucraina  continuă să ne ajute măcar și prin faptul că 30% din energia electrică o cumpărăm de la ei

„Ucraina tot timpul e solidară. Oameni buni, Ucraina, chiar și în situația aceasta complicată în care se află, în război, când femeile, copiii, cetățenii și ostașii lor mor fiind omorâți de armata Federației Ruse, continuă să ne ajute măcar și prin faptul că 30% din energia electrică o cumpărăm de la ei, nu din altă parte”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, într-un interviu oferit portalului Vocea Basarabiei.

Igor Grosu a menționat că prețul energiei electrice venite din Ucraina e mult mai mic decât prețurile din altă parte.

„Ucraina e solidară cu noi, suntem în contact permanent, îi ajutăm, ei au să ne ajute, pentru că înțelegem că împreună trebuie să rezistăm”, a precizat președintele Parlamentului pentru sursa citată.

Președintele Parlamentului a mai menționat că Gazproom este o companie este imprevizibilă.

„Nu vorbim de o companie care face comerț cu un produs și este predictibilă. Nu putem spune lucrul acesta, de aceea avem câteva scenarii: că o să ne reducă cu puțin; că o să ne reducă cu mai mult și că o să ne deconecteze complet. Acum noi nu trebuie să stăm și să așteptăm care din scenarii o să fie pus în practică, noi trebuie să fim gata pentru toate scenariile”, a spus Igor Grosu.

În ce privește gazul care ajunge în regiunea transnistreană, Igor Grosu a precizat că trebuie ca autoritățile Republicii Moldova să se asigure că Tiraspolul plătește ceea ce consumă.

„Asta trebuie să se întâmple. Ei sunt cetățenii noștri, noi trebuie să avem grijă de ei, noi procurăm energia electrică de la Cuciurgan. Și ei înțeleg că dacă nu cumpărăm noi de acolo, nimeni nu cumpără, ei nu au cui vinde”, a spus Igor Grosu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-0,04
Ninsoare
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sun
-2
Mon
-1
Tue
-2
Wed
-1
Thu
-1
Arhivă Radio Chișinău