Igor Grosu, alături de alți președinți de Parlament din țările europene, solicită asistența internațională a SUA pentru poporul ucrainean

  • 28 Februarie 16:07
Igor Grosu, alături de alți președinți de Parlament din țările europene, solicită asistența internațională a SUA pentru poporul ucrainean

Mai mulți președinți de Parlament din țările europene solicită asistența internațională a SUA pentru poporul ucrainean. Într-o scrisoare deschisă adresată Președintelui Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, Mike Johnson, șefii de legislativ își manifestă sprijinul în eforturile comune de a ajuta Ucraina. Documentul a fost semnat și de către Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Oficialii fac apel către Camera Reprezentanților a SUA să susțină Ucraina și să ofere poporului ucrainean, din asistența SUA acordată țărilor străine, fondurile necesare pentru a-și continua lupta.

„În acești doi ani de război, țările care țin la valorile noastre comune și cred într-o lume bazată pe reguli și respect față de Carta ONU s-au unit pentru a ajuta Ucraina și poporul ei să respingă agresiunea brutală care curmă sute de vieți în fiecare zi. Considerăm că este responsabilitatea și sarcina noastră să prevenim această cădere în haos și impunitate și, prin urmare, țările noastre s-au angajat să sporească în continuare sprijinul nostru pentru Ucraina și forțele sale de apărare, văzând acest fapt ca pe o investiție considerabilă în securitatea noastră individuală și colectivă”, se menționează în scrisoarea deschisă a președinților de Parlament.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău