Igor Grosu a prezentat-o echipei pe noua guvernatoare a Băncii Naționale

  • 26 Decembrie 2023 13:05
Igor Grosu a prezentat-o echipei pe noua guvernatoare a Băncii Naționale

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a prezentat-o echipei pe Anca Dragu, noua guvernatoare a Băncii Naționale, astăzi, 26 decembrie, transmite Radio Chișinău.

Am prezentat-o astăzi echipei pe doamna Anca Dragu noua guvernatoare a Băncii Naționale. Doamna Dragu are o experiență extraordinară în domeniul financiar-bancar. I-am urat succes în noua sa activitate și am declarat că atât legislativul, cât și cetățenii Republicii Moldova, avem așteptări mari, pentru că ne dorim o bancă rezilientă, puternică, care să contribuie și să participe la dezvoltarea economică și financiară a țării.

Anul 2024 este un an important pentru Republica Moldova, odată după deschiderea negocierilor de aderare la UE, iar la fel ca și alte instituții strategice, Banca Națională are un rol important în acest proces”, menționează Igor Grosu pe Facebook.

Amintim că, Anca-Dana Dragu a fost numită pe 22 decembrie de către Parlament, în funcția de guvernatoare a Băncii Naționale a Moldovei (BNM), președintă a Consiliului de supraveghere și a Comitetului executiv, pe un termen de șapte ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:0,51 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău