Igor Grosu: „Statutul de țară candidat ne face să fim și mai determinați în agenda de reforme”

  • 18 Octombrie 2022 08:17
Igor Grosu: „Statutul de țară candidat ne face să fim și mai determinați în agenda de reforme”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi cu președintele Georgiei, Salome Zurabișvili, care se află într-o vizită oficială în țara noastră. În cadrul discuțiilor, oficialii au constatat că Republica Moldova și Georgia se confruntă cu aceleași provocări, precum securitatea energetică, cibernetică și informațională, relatează Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Demnitarii au discutat despre agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina, menționând că și Moldova, și Georgia au condamnat războiul din prima zi, iar aproape 8 luni sunt alături de poporul ucrainean prin a le oferi adăpost și hrană refugiaților. ”Ultimele evenimente din regiune ne arată că trebuie să fim pregătiți pentru un nou aflux de refugiați sezonieri, deoarece Federația Rusă atacă infrastructura critică, iar mii de ucraineni rămân fără energie electrică și căldură”, a subliniat președintele Parlamentului.

Șeful Legislativului a menționat, în cursul întrevederii, că Republica Moldova își dorește o cooperare mai intensă cu Georgia în domeniul comercial-economic și dezvoltarea mai multor lanțuri logistice. Un alt subiect abordat a fost aspirațiile europene ale celor două țări. ”Moldovenii au demonstrat clar la ultimele alegeri că viitorul nostru este Uniunea Europeană, iar statutul de țară candidat ne face să fim și mai determinați în agenda noastră de reforme”, a afirmat președintele Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău