Igor Grigoriev: Igor Dodon a avut scopul să-i scoată pe liderii Blocului ACUM din Parlament

  • 22 Februarie 2020 08:40
Igor Grigoriev: Igor Dodon a avut scopul să-i scoată pe liderii Blocului ACUM din Parlament

Președintele Igor Dodon a recurs la formarea coaliției dintre blocul ACUM și Partidul Socialiștilor în vara anului trecut pentru a-i scoate pe liderii blocului, Maia Sandu și Andrei Năstase, din Parlament. De această părere este fostul coleg de facultate al lui Igor Dodon și fostul șef al Agenției Proprietăți Publice Igor Grigoriev. Potrivit lui, Igor Dodon a recurs la această coaliție pentru a-i slăbi pe cei doi lideri politici, transmite IPN.

Igor Grigoriev susține că în perioada constituirii coaliției ACUM-PSRM a încercat să ia legătura cu reprezentanții blocului. „Eu spuneam că chiar dacă și se merge la coaliția blocului ACUM cu PSRM, iar PSRM este Dodon, trebuie să mergi la coaliție, dar liderii blocului ACUM trebuie să rămână în Parlament”, a declarat Igor Grigoriev la TV8.

Potrivit lui, acea coaliție temporară, situațională, pe care au format-o blocul ACUM și socialiștii a avut drept scop să-i scoată pe liderii PAS și PPPDA din legislativ. „Trebuie să mergi la coaliție, dar liderii blocului ACUM trebuiau să rămână în Parlament. Trebuiau identificate persoane terțe profesioniste, nu tehnocrate așa cum se numesc acum că nu este corect. Trebuiau identificate persoane profesioniste din domeniul administrației publice centrale sau care au avut tangență cu conducerea. Acesta a fost scopul – să-i scoată și să-i slăbească. Scopul PSRM și PDM împreună”, a explicat Igor Grigoriev.

În opinia lui, Igor Dodon ar fi mers la coaliția cu blocul ACUM din oportunism, din mania de a fi mereu el primul. „Igor Dodon nu s-a ocupat în toți acești ani cu administrarea politică a statului, dar se ocupă doar cu politicianismul. Ceea ce înseamnă scoaterea dividendelor personale ale lui și ale partidului lui, ale cercului lui din tot ce se cheamă politică în Republica Moldova”, a spus fostul coleg de facultate al lui Igor Dodon.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău