Igor Grigoriev despre banii pentru vacanțele din Maldive și Seychelles și relația cu Igor Dodon (ZDG)

  • 02 Februarie 2020 09:07
Igor Grigoriev despre banii pentru vacanțele din Maldive și Seychelles și relația cu Igor Dodon (ZDG)

După ce Ziarul de Gardă a publicat mai multe imagini din vacanțele politicianului Igor Dodon în Maldive sau Seychelles, opinia publică a venit cu mai multe întrebări, inclusiv către cel care l-a însoțit pe actualul președinte în acele vacanțe: Igor Grigoriev, fost șef al Agenției Proprietății Publice în perioada guvernării PCRM și fost șef de cabinet al fracțiunii PCRM. ZdG l-a găsit și a discutat cu Igor Grigoriev despre acele vacanțe, dar și despre relația pe care acesta o are cu Igor Dodon. Grigoriev și Dodon au fost colegi de facultate la Universitatea Agrară, iar ulterior au devenit cumetri, scrie Ziarul de Garda.

— Dle Grigoriev, după apariția, în ZdG, a articolului și a pozelor din vacanțele de lux ale președintelui, în unele dintre ele fiind în compania dvs., au apărut întrebări și către dvs., care nu erați om de afaceri pentru a vă permite luxul unor vacanțe în Maldive sau Seychelles. Întrebarea e, la fel ca și pentru Igor Dodon: de unde banii?

— La acest subiect, eu deja am făcut o postare publică, preluată de mai multe agenții de presă, dar cu părere de rău nu am fost înțeles corect, cel puțin așa mi se pare. Vreau să menționez că era și de așteptat ca aceste fotografii și detalii să iasă la iveală. Personal, în 2011-2012, am fost sesizat că cineva le deține și era clar că, la un moment dat, vor apărea în spațiul public. Și aici aș vrea să atrag atenția celor care au vorbit de frustrări, de „slivuri”, bărbat adevărat (și așa reproșuri am primit) etc. Chiar aș vrea pe această cale să-i întreb unde ați fost voi până acum, cei care vă socotiți bărbați adevărați? Aduceți-vă aminte de unde sau din care holdinguri veneau „slivurile” în ultimii ani, cel puțin din 2015 încoace, inclusiv vestitul filmuleț porno cu Filat, pe care eu l-am primit pe Viber până a devenit public de la cel care astăzi vorbește de frustrare, printre altele, cu comentariu, că a fost filmat în casele lui Șor de la Valea Morilor, sau vestita geantă cu nu se știe ce conținut, sau dosarul Bahamas și multe altele, și despre mulți alții.

Referitor la mijloace financiare. Vreau să vă spun că am deținut astfel de surse la acel moment și insist să faceți publice declarațiile mele de venituri și proprietăți din 2009 încoace. Dacă o să vedețiCV-ul meu, păi, o perioadă am lucrat în calitate de consultant local la Banca Mondială în proiectul de pe lângă Ministerul Finanțelor, Managementul Finanțelor Publice, unde aveam un salariu lunar de 500 USD, angajatorul meu fiind doamna Zinaida Greceanîi. Apoi am plecat în Ambasada Republicii Moldova din Republica Bulgaria, unde aveam o îndemnizație lunară de 1720€, care se achita 11 luni. Deci, anual, ridicam 18 929€, lucrând în Sofia în anii 2003-2006. Tot atunci, în 2005, mi-am cumpărat apartament la Ciocana, în care locuim până în prezent împreună cu soția și cele două fiice.

 Mai multe detalii pe zdg.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău