Igor Dodon vorbește despre o pretinsă ocupație românească. Mișcarea Politică Unirea condamnă „declarația iresponsabilă și aberantă”

  • 24 Ianuarie 16:01
Igor Dodon vorbește despre o pretinsă ocupație românească. Mișcarea Politică Unirea condamnă „declarația iresponsabilă și aberantă”

Mișcarea Politică Unirea (MPU) condamnă declarațiile președintelui Igor Dodon, precum că „am fost ocupați de armatele germane și române”, care nu reflectă realitatea istorică și întrec orice limită a absurdității.

MP UNIREA condamnă declarația iresponsabilă și aberantă în care vorbește despre pretinsa ”ocupație germană și românească”, care nu este nimic altceva decât o teză sovietică și manipulatoare, intens propagată de Kremlin și este una care total distorsionează evenimentele istorice”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

De asemenea, Mișcarea condamnă și afirmația lui Igor Dodon despre faptul că „R. Moldova și România sunt în relații excelente”, ceea ce este total rupt de realitate, consideră reprezentanții Mișcării.

Dodon a dat dovadă de o fățărnicie și o ipocrizie fără margini, din moment ce atât primul-ministru al României, Ludovic Orban, cât și președintele Klaus Iohannis au transmis un semnal clar, prin declarațiile domniilor lor că nu pot considera un partener serios actualul Guvern de la Chișinău și că nu sunt deloc convinși că Guvernul R. Moldova își dorește un parcurs european”, susțin unioniștii.

Reprezentanții Mișcării Politice Unirea îi amintesc lui Igor Dodon „că adevărul istoric nu poate fi contestat, iar această palmă de pământ dintre Prut și Nistru a fost, este și va fi teritoriu românesc”.

Aflat în Israel, acolo unde participă la Forumul Mondial al Holocaustului, Igor Dodon a declarat că „tragedia poporului evreiesc a avut loc şi pe teritoriul Patriei noastre care, în anii de război, a fost ocupată de armatele germane şi române ce au nimicit aproximativ 300 de mii de evrei”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chişinău
19 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:24 %
Vint:6,2 m/s
Mon
11 °C
Tue
4 °C
Wed
5 °C
Thu
6 °C
Fri
8 °C

Curs oficial BNM 29 Martie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7760 -0.0000
USD 18.0446 -0.0000
RON 4.0914 -0.0000
UAH 0.6405 -0.0000
RUB 0.2313 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău