Igor Dodon va promulga modificările la Legea cu privire la Procuratură

  • 20 Septembrie 2019 08:05
Igor Dodon va promulga modificările la Legea cu privire la Procuratură

Președintele Igor Dodon anunță că astăzi va promulga modificările la Legea cu privire la Procuratură, care prevede schimbarea modalității de selectare a procurorului general.

Anunțul a fost făcut de șeful statului la postul public de televiziune Moldova 1. Astfel, candidatul la funcția de procuror general va fi selectat de către Consiliul Superior al Procurorilor, în baza unei liste propuse de Ministerul Justiției, transmite IPN.

Igor Dodon a mai spus că există riscuri că legea privind Procuratura să fie atacată la Curtea Constituțională, întrucât unii experți consideră că unele prevederi ar fi anticonstituționale. El a adăugat că un procuror general integru este foarte important, dar odată cu numirea lui nu se va produce o schimbare imediată în justiție.

Potrivit proiectului propus de Guvern și votat de Parlament, la 16 septembrie, o comisie constituită de Ministerul Justiției va selecta candidații, după care îi va propune o listă scurtă  Consiliului Superior al Procurorilor spre aprobare.

În același timp, CSP a demarat un concurs pentru funcția de procuror general, în baza vechii legislații, iar la concurs s-au înscris 7 candidați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău