Igor Dodon va pleca, din nou, la Moscova. Se va întâlni cu Vladimir Putin pentru a discuta despre livrarea gazelor

  • 03 Septembrie 2019 15:34
Igor Dodon va pleca, din nou, la Moscova. Se va întâlni cu Vladimir Putin pentru a discuta despre livrarea gazelor

Sâmbătă, 7 septembrie, președintele Igor Dodon va avea la Moscova "o întrevedere de lucru cu Vladimir Putin", la care va fi discutat subiectul livrărilor de gaze naturale în R. Moldova.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta șeful statului a comunicat jurnaliștilor marți, după ceremonia desfășurată cu ocazia Zilei Armatei Naționale. Președintele a menționat că, "în pofida riscului de creștere a tarifului cu 40-50%, el nu intenționează să admită majorarea nici măcar cu un procent".

Potrivit lui, după "dialogul recent cu conducerea Rusiei (viceprim-ministrul Dmitri Kozak - "I.") și a "Gazprom", se poate spune că "există șansa de a ajunge la un acord pentru a preveni o creștere a tarifelor".

"Dar decizia finală în această chestiune va fi discutată sâmbătă, când voi avea o întrevedere cu Vladimir Putin la Kremlin. Urmează să decidem în ce direcție vom avansa pentru a nu admite majorarea tarifelor. Aceasta este o problemă extrem de importantă, deoarece se apropie sezonul de încălzire. Și, în calitate de șef al statului, voi face tot posibilul pentru ca cetățenii să nu sufere în urma creșterii prețurilor. Dacă va trebui să mai merg la Moscova în acest scop, o voi face", a spus Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău