Igor Dodon va fi primit de unul dintre adjuncții lui Stoltenberg, secretarul general-adjunct, Rose Gottemoeller

  • 07 Februarie 2017 14:43
Igor Dodon va fi primit de unul dintre adjuncții lui Stoltenberg, secretarul general-adjunct, Rose Gottemoeller

Președintele Igor Dodon, aflat într-o vizită la Bruxelles, a doua sa deplasare oficială în calitate de șef al statului, se întâlnește azi cu mai mulți oficiali ai Uniunii Europene urmând să aibă o întâlnire și la sediul Alianței Nord-Atlantice, conform agendelor celor două instituții. Igor Dodon a fost primit deja de către Președintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk. 

Președintele Igor Dodon, anunță  pe o rețea de socializare că la întrevederea cu președintele Consiliului European Donald Tusk a făcut un schimb de opinii cu privire la situația din Republica Moldova și relațiile cu UE.

Șeful statului scrie că în cadrul întâlnirii a menționat că, “deși prognozele cu privire la dezvoltarea țării noastre după semnarea Acordului de Asociere cu UE erau foarte optimiste, în realitate, după doi ani de implementare, situația s-a înrăutățit”.

Igor Dodon a reiterat că în cazul în care în urma unui eventual referendum se va decide că Acordul de Asociere cu UE trebuie anulat, el în calitatea sa de președinte va da curs acestei inițiative.

Totodată, Igor Dodon a mulțumit pentru sprijinul financiar record acordat Republicii Moldova, dar și-a exprimat și regretul asupra faptului că această asistență nu a dus la îmbunătățirea calității vieții oamenilor. El a mai propus lansarea negocierilor trilaterale UE, Republica Moldova, Federația Rusă pe subiectul comerțului.

În a doua parte a zilei, Igor Dodon are planificate întrevederi cu șefa diplomației UE, Federica Mogherini, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și cu Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

De asemenea, NATO a comunicat că Igor Dodon nu se va întâlni cu secretarul General al NATO Jens Stoltenberg, așa cum anunța administrația prezidențială.

Potrivit site-ului Alianței Nord-Atlantice, Igor Dodon va fi primit în această după-amiază de unul dintre adjuncții lui Stoltenberg, secretarul general-adjunct, Rose Gottemoeller. Anterior, Igor Dodon a anunțat că va solicita o întrevedere cu conducerea NATO pentru a-i cere să recunoască neutralitatea Republicii Moldova.

În timpul primei vizite oficiale, la Moscova, după preluarea mandatului prezidențial, Igor Dodon a afirmat că dorește să renunțe la acordul de asociere cu UE și vrea o apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Eurasiatică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău