Igor Dodon: Ştiu cine este noul candidat la funcţia de director al "Moldovagaz". Va fi numit săptămâna viitoare

  • 12 Iulie 14:20
Igor Dodon: Ştiu cine este noul candidat la funcţia de director al

Săptămâna viitoare va fi numit noul director al SA "Moldovagaz". Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat Preşedintele Igor Dodon joi seara, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune Moldova 1.

El a reamintit că, potrivit statutului "Moldovagaz", directorul întreprinderii este numit de Guvernul Moldovei în coordonare cu "Gazprom", deoarece ambele părţi sunt acţionari ai companiei. Fostul director, Vasile Botnari, a plecat din funcţie în mai 2018, după ce a fost numit director al Serviciului de Informaţii şi Securitate. Un nou director la "Moldovagaz" nu a fost numit.

"Ştiu cine este noul candidat la funcţia de director al "Moldovagaz". El va fi numit săptămâna viitoare, deocamdată nu voi dezvălui detalii. Trebuie să ne clarificăm cu ceea ce se întâmplă la această întreprindere. Se ştie, de exemplu, că fostele autorităţi luau de acolo câte 25-30 de milioane de dolari pe lună. Trebuie să vedem care sunt rezervele interne ale companiei", a spus Dodon.

El a recunoscut că acum este pusă problema majorării tarifelor la gaze.

"Acest lucru s-a întâmplat pentru că Partidul Democrat, înainte de alegeri, a redus nejustificat preţul la gaze. Partidul spera ca în acest fel să atragă voturi. Ei au acţionat din considerentul că, dacă vor păstra puterea, se vor clarifica, iar dacă nu, atunci să se clarifice noua guvernare. Şi iată că suntem nevoiţi să ne clarificăm", a remarcat Preşedintele.

El a spus că "şi-ar dori mult ca tarifele pentru populaţie să nu fie majorate".

"De aceea, voi ruga conducerea Rusiei să ne ofere o reducere suplimentară la gaze în următoarele 4-5 luni pentru a putea rezolva problemele actuale", a spus Dodon.

El a spus că menţinerea livrărilor de gaze după 1 ianuarie 2020 este vitală.

"Sper foarte mult ca Rusia şi Ucraina să găsească limbă comună privind tranzitul de gaze, astfel încât să putem primi în continuare gaze ruseşti prin Ucraina. Gazoductul Ungheni-Chişinău, care ne va conecta la sistemul de alimentare cu gaze din România, nu va fi gata înainte de a doua jumătate a anului 2020. Dar, în realitate, acesta va putea funcţiona din 2021. Şi la fel, poate fi şi gazul rusesc, care va ocoli Ucrainei, prin Europa. Trebuie să rezolvăm serios problema gazului", a spus Dodon.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
6,82 °C
cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1 m/s
Mon
14 °C
Tue
15 °C
Wed
15 °C
Thu
15 °C
Fri
13 °C

Curs oficial BNM 23 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4600 -0.0600
USD 17.6228 -0.0168
RON 4.1020 -0.0146
UAH 0.7218 0.0040
RUB 0.2762 0.0011
Arhivă Radio Chișinău