Igor Dodon: Știu cine este noul candidat la funcția de director al "Moldovagaz". Va fi numit săptămâna viitoare

  • 12 Iulie 2019 14:20
Igor Dodon: Știu cine este noul candidat la funcția de director al

Săptămâna viitoare va fi numit noul director al SA "Moldovagaz". Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a comunicat Președintele Igor Dodon joi seara, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune Moldova 1.

El a reamintit că, potrivit statutului "Moldovagaz", directorul întreprinderii este numit de Guvernul Moldovei în coordonare cu "Gazprom", deoarece ambele părți sunt acționari ai companiei. Fostul director, Vasile Botnari, a plecat din funcție în mai 2018, după ce a fost numit director al Serviciului de Informații și Securitate. Un nou director la "Moldovagaz" nu a fost numit.

"Știu cine este noul candidat la funcția de director al "Moldovagaz". El va fi numit săptămâna viitoare, deocamdată nu voi dezvălui detalii. Trebuie să ne clarificăm cu ceea ce se întâmplă la această întreprindere. Se știe, de exemplu, că fostele autorități luau de acolo câte 25-30 de milioane de dolari pe lună. Trebuie să vedem care sunt rezervele interne ale companiei", a spus Dodon.

El a recunoscut că acum este pusă problema majorării tarifelor la gaze.

"Acest lucru s-a întâmplat pentru că Partidul Democrat, înainte de alegeri, a redus nejustificat prețul la gaze. Partidul spera ca în acest fel să atragă voturi. Ei au acționat din considerentul că, dacă vor păstra puterea, se vor clarifica, iar dacă nu, atunci să se clarifice noua guvernare. Și iată că suntem nevoiți să ne clarificăm", a remarcat Președintele.

El a spus că "și-ar dori mult ca tarifele pentru populație să nu fie majorate".

"De aceea, voi ruga conducerea Rusiei să ne ofere o reducere suplimentară la gaze în următoarele 4-5 luni pentru a putea rezolva problemele actuale", a spus Dodon.

El a spus că menținerea livrărilor de gaze după 1 ianuarie 2020 este vitală.

"Sper foarte mult ca Rusia și Ucraina să găsească limbă comună privind tranzitul de gaze, astfel încât să putem primi în continuare gaze rusești prin Ucraina. Gazoductul Ungheni-Chișinău, care ne va conecta la sistemul de alimentare cu gaze din România, nu va fi gata înainte de a doua jumătate a anului 2020. Dar, în realitate, acesta va putea funcționa din 2021. Și la fel, poate fi și gazul rusesc, care va ocoli Ucrainei, prin Europa. Trebuie să rezolvăm serios problema gazului", a spus Dodon.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău