Igor Dodon solicită Guvernului inițierea procedurii de rechemare din funcție a ambasadorului Republicii Moldova în România

  • 16 Ianuarie 2017 11:49
Igor Dodon solicită Guvernului inițierea procedurii de rechemare din funcție a ambasadorului Republicii Moldova în România

Președintele Igor Dodon a solicitat Guvernului inițierea procedurii de rechemare din funcție a ambasadorului Republicii Moldova în România Mihai Gribincea.

Decizia survine dup ce Mihai Gribincea a declarat, în cadrul unei emisiuni la o televiziune din România, că decretul lui Igor Dodon privind retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu ar putea fi declarat neconstituțional.

În anunțul postat pe Facebook, purtătorul de cuvânt al șefului statului Ion Ceban menționează că aceste afirmații ale diplomatului sunt contrare intereselor naționale ale R. Moldova.

”Reiterăm faptul că nici un reprezentant al misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova nu are competențe de a-și exprima părerea referitor la legalitatea actelor emise de Președinte în acest sens, luînd în considerare faptul că acordarea și retragerea cetățeniei este competența exclusivă a Președintelui Republicii Moldova”, scrie Ion Ceban.

Amintim că, ambasadorul Mihai Gribincea a declarat într-o emisiune la Digi24 că disputa din jurul cetățeniei moldovenești a ex-președintelui României Traian Băsescu nu poate zdruncina ansamblul relației bilaterale dintre România și Republica Moldova. El a menționat că experții în domeniu spun că șansele ca acest decret să fie considerat anticonstituțional sunt foarte mari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
33,29
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Sat
31
Sun
31
Mon
32
Tue
33
Wed
32
Arhivă Radio Chișinău