Igor Dodon se va întâlni săptămâna viitoare, din nou, cu Putin (TV8)

  • 24 Mai 2019 09:29
Igor Dodon se va întâlni săptămâna viitoare, din nou, cu Putin (TV8)

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon spune că se va întâlni săptămâna viitoare, din nou, cu Vladimir Putin, președintele Federației Ruse.

Declarația a fost făcută aseară, la emisiunea Puterea a Patra de la N4, scrie TV8.  Dodon nu a oferit mai multe detalii, dar a spus că va discuta cu liderul de la Kremlin subiecte legate de exportul de produse din Moldova în Rusia și subiecte legate de livrarea gazului rusesc.

Acum aproximativ o săptămână, Igor Dodon a spus că o eventuală întâlnire a sa cu Vladimir Putin ar putea să aibă loc după ce pe 29 mai, va merge la Summit-ul Uniunii Euroasiatice, care va avea loc la Nur-Sultan, Kasahstan, ulterior să treacă „în tranzit” și pe la Moscova.

Eventuala întâlnire dintre cei doi șefi de stat va avea loc în contextul în care în aproape două săptămâni expiră termenul oferit de Constituție pentru Parlament de a fi creată o majoritate parlamentară și a fi investit un nou Guvern, iar în cazul în care acest lucru nu se va face, președintele ar putea dizolva Parlamentul. Totuși, Dodon neagă faptul că Moscova s-ar implica în politica internă a țării noastre.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău