Igor Dodon se arată îngrijorat de o eventuală destabilizare a situației din Autonomia Găgăuză

  • 19 Martie 2019 11:27
Igor Dodon se arată îngrijorat de o eventuală destabilizare a situației din Autonomia Găgăuză

Președintele Igor Dodon a anunțat că a avut o întrevedere cu bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah.

Astfel, Igor Dodon și Irina Vlah au discutat despre decizia Adunării Populare a Găgăuziei prin care a fost anulată data guvernatorului regiunii, care erau preconizate pentru 19 mai curent. „Mi-am exprimat îngrijorarea în legătură cu o eventuală destabilizare a situației din Autonomia Găgăuză”, a menționat Igor Dodon. 

Deputații de la Comrat au amânat data alegerilor pentru funcția de bașcan al autonomiei pentru 30 iunie. Aleșii locali au decis că alegerile din Găgăuzia să aibă loc în baza listelor întocmite pentru alegerile parlamentare și nu în baza listelor locale. De asemenea, deputații au majorat pragul de participare la primul tur de la 30% la 50% la sută, scrie gagauzinfo.md.  

Prezentă la ședință, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a menționat că este dispusă să promulge doar amendamentele cu privire la ridicarea pragului de prezență la vot și a refuzat să semneze modificările ce vizează listele electorale.

”Înțeleg situația și dețin informații că este o amânare intenționată a alegerilor. Prin urmare, nimeni nu vrea să-și exprime poziția", a subliniat Irina Vlah.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău