Igor Dodon | Sarcina noului ministru al Justiției nu este deloc ușoară

  • 15 Noiembrie 2019 15:05
Igor Dodon | Sarcina noului ministru al Justiției nu este deloc ușoară

Președintele Igor Dodon susține că, în ceea ce ține de reforma justiției, trebuie elaborat, dacă este cazul, un nou concept care să fie transmis către Comisia de la Veneția până la finele săptămânii viitoare.

În cadrul de prezentare a noului ministru, Fadei Nagacevschi, echipei Ministerului Justiției, șeful statului a spus că sarcina este foarte ambițioasă și deloc nu este simplă, transmite IPN.

„Reforma justiției – trebuie elaborat, dacă este cazul, un nou concept care să fie transmis către Comisia de la Veneția până la finele săptămânii viitoare, astfel ca în luna decembrie să avem un aviz pozitiv din partea Comisei de la Veneția, iar în baza acestui aviz, în a doua jumătate a lunii decembrie, la Parlament aceste legi să fie aprobate. Totodată, urmează să fie clarificată situația în ceea ce privește concursul la funcția de procuror general. Nu putem sta blocați, trebuie să acționăm”, a declarat Igor Dodon, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Prim-ministrul Ion Chicu a menționat că reforma justiției este o prioritate în activitatea Guvernului. „Avem toată încrederea că potențialul care este în cadrul Ministerul Justiției ne permite să avansăm pe segmentul reformei în sectorul justiției”, a notat premierul.

La rândul său, ministrul justiției, Fadei Nagacevschi, a precizat că este deschis pentru realizarea reformei justiției împreună cu echipa ministerului. „Obiectivul meu primar este consolidarea echipei Ministerului Justiției, astfel încât să conlucrăm eficient și rapid în vederea obținerii unor rezultate frumoase privind reforma sectorului justiției”, a spus ministrul.

Fadei Nagacevschi este avocat de profesie. A deținut funcția de consilier al președintei Parlamentului, lidera Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi. Acesta a fost și juristul formațiunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău