Igor Dodon: Reglementarea conflictului transnistrean este posibilă în trei ani

  • 17 Ianuarie 2017 17:50
Igor Dodon: Reglementarea conflictului transnistrean este posibilă în trei ani

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat în cadrul întrevederii sale cu președintele rus, Vladimir Putin, la Moscova, că reglementarea conflictului transnistrean este posibilă în trei ani.

O foaie de parcurs în acest sens a fost transmisă părții ruse, transmite publicația online RIA Novosti, la care face trimitere IPN.

În același context, liderul de la Kremlin a declarat că Rusia poate participa în calitate de garant în procesul de negociere a problemei transnistrene, în condițiile în care părțile vor ajunge la un compromis.

În opinia lui Vladimir Putin, vizita lui Igor Dodon în stânga Nistrului demonstrează dorința de restabilire a relațiilor, a integrității teritoriale a țării, fiind și un semn de respect față de locuitorii regiunii transnistrene.

RIA Novosti menționează că 60% din locuitorii regiunii transnistrene sunt ruși și ucraineni, care își doresc să obțină independența față de Republica Moldova, de frica unirii țării cu România. În urma unei tentative nereușite a autorităților moldovenești să soluționeze problema, regiunea transnistreană a devenit teritoriu necontrolat de Chișinău, mai scrie publicația rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău