Igor Dodon reacționează la scandalul provocat de criticile la adresa României, scrise de premierul Ion Chicu

  • 23 Mai 2020 15:08
Igor Dodon reacționează la scandalul provocat de criticile la adresa României, scrise de premierul Ion Chicu

Președintele Igor Dodon reacționează la scandalul provocat de criticile la adresa României, scrise de premierul Ion Chicu.

În ultimele zile au fost făcute mai multe declarații care ar putea afecta în mod nejustificat relațiile bune și parteneriatul strategic pe care Republica Moldova îl are cu diferiți parteneri externi și în special cu România și Federația Rusa”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. El spune că pledează pentru o politică externă echilibrată și relații reciproc avantajoase și cu Estul și cu Vestul.

Totodată, Igor Dodon acuză faptul că unii europarlamentari ar denigra R. Moldova. „Constat cu îngrijorare modul provocator în care este denigrată Republica Moldova și instituțiile sale de către unii europarlamentari, care pe parcursul ultimilor ani par a fi mai degrabă membrii ai unor partide de opoziție din Republica Moldova și au o abordare partizană în ceea ce privește interesul cetățenilor noștri, una care creează adesea tensiuni și distorsionează realitățile din țara noastră. Cu regret în ultima perioadă asistăm tot mai des la folosirea în scop politicianist și populist a relațiilor noastre cu unii dintre partenerii externi și consider că aceste abordări trebuie să înceteze”, a scris Igor Dodon.

 Pe de altă parte el apreciază sprijinul generos din partea partenerilor externi inclusiv în timpul crizei pandemice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău