Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile

  • 19 Septembrie 2022 17:48
 Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile

Judecătorii de instrucție de la oficiul Ciocana al Judecătoriei Chișinău urmează să decidă luni măsura de restricție pentru următoarele 30 de zile în privința ex-președintelui Igor Dodon. De această dată, Procuratura Anticorupție nu a anunțat despre ziua și ora când va avea loc ședința de judecată.

Ședința de judecată va avea loc la ora 17.00, iar demersul procurorilor va fi examinat de magistratul Roman Mazureț, transmite anticoruptie.md.

Procurorii au solicitat prelungirea cu încă 30 de zile a arestului la domiciliu pentru fostul șef al statului, în timp ce avocații pledează pentru eliberarea imediată a lui Dodon.

Ședințele de judecată cu participarea lui Dodon sunt marcate de proteste. Pe de o parte, adepții socialiștilor solicită eliberarea fostului președinte, pe de altă parte, activiști civici pledează pentru condamnarea acestuia.

Anterior, Igor Dodon și avocații săi au acuzat procurorii pe caz de scurgeri de informație și că i-ar mobiliza pe activiști să-l huiduiască pe Dodon și rudele sale atunci când aceștia sunt citați la Procuratură.

Igor Dodon este învinuit penal pe patru capete de acuzare, inclusiv îmbogățire ilicită și trădare de patrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău