Igor Dodon: Rămân ferm pe poziția că acest Parlament trebuie dizolvat

  • 01 Septembrie 2020 10:45
Igor Dodon: Rămân ferm pe poziția că acest Parlament trebuie dizolvat

Președintele Igor Dodon susține că rămâne ferm pe poziția că actualul Parlament trebuie dizolvat și trebuie declanșate alegeri parlamentare anticipate. Potrivit lui, acest lucru trebuie să aibă loc „cu cât mai repede”. Or, în opinia sa, marea majoritatea a cetățenilor își dorește acest lucru, întrucât actualul legislativ nu mai reprezintă rezultatele alegerilor din februarie 2019. Declarațiile au fost făcute după ședința conducerii de vârf a țării, transmite IPN.

„Azi urmează să aibă loc discuții cu partidele care au format coaliția de guvernare. Cunoașteți că este practic o majoritatea parlamentară la limită. Cel mai probabil, astăzi va avea loc ședința comună a conducerii PSRM și PDM pentru a vedea cum ne mișcăm mai departe. Dar eu în calitate de președinte, rămân ferm pe poziția că acest Parlament trebuie să fie dizolvat”, a menționat șeful statului.

 Igor Dodon a precizat că urmează să fie analizat cum modul în care acest proces să fie declanșat. Și anume „pentru ca viitorul președinte, după inaugurare, să nu aibă altă soluție decât semnarea decretului pentru dizolvarea legislativului”. Președintele a spus că vor fi propuse măsuri legale cum poate fi declanșat acest proces.


În contextul în care de azi începe depunerea actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte, Igor Dodon a îndemnat la corectitudine în lupta politică. Potrivit lui, autoritățile vor asigura un proces democratic și transparent pentru aceste alegeri prezidențiale. De asemenea, președintele a făcut apel către partenerii de dezvoltare din Vest și Est să delege observatori pentru acest scrutin.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău