Igor Dodon promite Comratului cel puțin trei deputați în Parlamentul Republicii Moldova

  • 22 Iulie 2017 14:47
Igor Dodon promite Comratului cel puțin trei deputați în Parlamentul Republicii Moldova

În pofida criticilor lansate din partea autorităților din Găgăuzia, care se arată deranjați de lipsa unei cote clare pentru autonomie în viitorul scrutin parlamentar, președintele Igor Dodon dă asigurări că va insista pe deschiderea a cel puțin trei circumscripții uninominale. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiunii la postul de televiziune RTR-Moldova.

Igor Dodon a anunțat că reprezentanții Președinției vor face parte din comisia specială instituită de Guvern care se va ocupa de formarea circumscripțiilor, relatează Deschide.MD

„Eu voi insista ca în Găgăuzia să fie create cel puțin trei circumscripții uninominale. Ne va reuși acest lucru”, s-a arătat el convins.  

Amintim că Parlamentul a adoptat joi, pe 20 iulie, în lectura finală, modificarea sistemului electoral prin trecerea de la sistemul proporțional la cel mixt.

Prin modificările operate la Codul Electoral, 50 de deputați urmează a fi aleși pe liste de partid, iar alți 51 – prin vot uninominal în circumscripții. Circumscripțiile vor fi formate de către o comisie specială instituită de Guvern, din care vor face parte reprezentanți ai societății civile, partidelor parlamentare și extra-parlamentare, reprezentanți ai minorităților naționale, mediului academic, experți, etc. Informația despre circumscripțiile electorale va fi publicată în „Monitorul Oficial" cu un an înainte de alegeri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău