Igor Dodon poate fi suspendat pentru 5-10 minute, ca să rămână curat ca lacrima (Revista presei)

  • 19 Octombrie 2017 09:39
Igor Dodon poate fi suspendat pentru 5-10 minute, ca să rămână curat ca lacrima (Revista presei)

Revista presei din 19 octombrie 2017

„Președintele Dodon poate fi suspendat pentru 5-10 minute, ca să rămână curat ca lacrima în anumite situații, susține fostul președinte al Curții Constituționale  Alexandru Tănase, preluat de portalul Independent.md. După decizia de marți a Curții Constituționale (CC) președintele Igor Dodon ar putea fi suspendat din funcție  în anumite situații când va dori să se eschiveze de anumite decizii. Fostul șef al CC este de părere că Dodon nu se bucură de decizia Curții, însă acesta se poate folosi de noile prevederi pentru a ieși basma curată în anumite situații”.

Ex-președintele Curții Constituționale Alexandru Tănase atenționează că Igor Dodon implementează o agendă venită din afara țării. Fostul judecător consideră că scopul lui Dodon este să genereze haos în Republica Moldova, iar mai apoi acțiunile sale să ducă la distrugerea statului, scrie Adevărul.

Tribuna observă că „în ultima perioadă, afirmații despre uzurparea puterii de stat au fost făcute mai multe decât în 26 de ani de independență la un loc. Publicația amintește de articolul 2 din Constituție, care spune că „Nici o persoană particulară, nici o parte din popor, nici un grup social, nici un partid politic sau o altă formațiune obștească nu poate exercita puterea de stat în nume propriu. Uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului”. Autorul crede că acum se impune o adresare către Curtea Constituțională pentru a da o interpretare articolului 2 din Constituție și se întreabă cine va adresa întrebarea care poate da cu totul alt curs evenimentelor politice din Moldova?

Portalul Tribuna.md scrie că noul ministru al Apărării, Eugen Sturza, ar putea fi pus în situația să aleagă între mandatul de ministru sau de consilier municipal în Chișinău. După cum relatează TRIBUNA, Eugen Sturza este următorul pe lista de candidați în Consiliul Municipal Chișinău din partea blocului electoral „Platforma Popular Europeană din Moldova – Iurie Leancă”. Potrivit unor informații neoficiale, în scurt timp, un mandat de consilier municipal din partea acestei formațiuni ar putea deveni vacant. Potrivit publicației, Eugen Sturza ar putea să fie mai util formațiunii PPEM al cărei vicepreședinte este, mai ales că în scurt timp principalul câmp de luptă politică în R. Moldova ar putea deveni Primăria Chișinău.

Din ediția de joi a Ziarului de Gardă, aflați detalii despre tragedia aviatică din Coasta de Fildeș în urma căreia 4 cetățeni moldoveni, membri ai echipajului, și-au pierdut viața.

Tot în În Ziarul de Gardă găsim un interviu cu medicul Violeta Horn-Rusnac, stabilită în Elveția, care povestește despre diferențele enorme dintre sistemul de sănătate elvețian și cel din Republica Moldova.

Reporterii Ziarului de Gardă au studiat timp de câteva săptămâni cum funcționează mecanismul oligarhiei în trei țări din spațiul ex-sovietic: R. Moldova, Georgia și Ucraina.

Ziarul de Gardă mai scrie cum a fost reflectat subiectul suspendării finanțării europene la instituțiile media afiliate politic și cum au încercat acestea să transfere acest eșec pe umerii guvernelor anterioare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău