Igor Dodon pleacă la Moscova, este prevăzută o întrevedere cu Dmitri Kozak

  • 17 Iulie 2019 10:01
Igor Dodon pleacă la Moscova, este prevăzută o întrevedere cu Dmitri Kozak

Președintele Igor Dodon pleacă, astăzi, într-o vizită de lucru la Moscova unde are programate o serie de întrevederi cu oficiali ruși, inclusiv cu vicepremierul Dmitri Kozak, reprezentant special al Kremlinului pentru relația cu Rep. Moldova.

Pe contul său de Facebook, Igor Dodon scrie că la aceste întrevederi va discuta aspecte legate de extinderea comerțului și a cooperării economice, chestiuni din sfera socială și umanitară, problemele migranților.

De asemenea, discuțiile vor viza problematica transnistreană, livrările de gaze rusești și reluarea după o pauză de trei ani a comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică.

Subiectul livrărilor de gaze a fost discutat marți de șeful statului în cadrul unei întâlniri cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan și candidatul la funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al S.A. „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Cei trei au vorbit și despre existența unor scheme frauduloase puse în aplicare în sistemul energetic în general, și în structurile „Moldovagaz”, în particular, care au impact asupra tarifelor la gaze.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău