Igor Dodon pleacă, din nou, la Moscova după ce a discutat cu candidatul la funcția de șef la Moldovagaz și ministrul Economiei

  • 16 Iulie 2019 12:50
Igor Dodon pleacă, din nou, la Moscova după ce a discutat cu candidatul la funcția de șef la Moldovagaz și ministrul Economiei

Președintele Igor Dodon pleacă miercuri, 17 iulie, la Moscova. El susține că va discuta cu autoritățile din Federația Rusă și conducerea S.A.”Gazprom” despre o posibilă reducere a prețului de livrare a gazului natural livrat Republicii Moldova.

Anunțul a fost făcut de șeful statului pe pagina sa de Facebook, după o întrevedere cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan și candidatul la funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al S.A. „Moldovagaz”,  Vadim Ceban, care anterior a exercitat interimatul funcției de bașcan al regiunii găgăuze în perioada electorală.

Cei trei au discutat de asemenea despre existența unor scheme frauduloase puse în aplicare în sistemul energetic în general, și în structurile „Moldovagaz”, în particular, care au impact asupra tarifelor la gaze.

Ministrul Economiei a vorbit despre solicitările întreprinderilor energetice către ANRE pentru majorarea tarifelor pentru consumatorii finali. Potrivit oficialilor, argumentarea principală a acestor solicitări este majorarea prețului de import a gazelor naturale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău