Igor Dodon planifică o vizită în China

  • 07 Septembrie 2020 15:40
Igor Dodon planifică o vizită în China

Președintele Igor Dodon se declară interesat de organizarea unei vizite în China. Potrivit lui, în cadrul acesteia ar urma să fie semnate acorduri bilaterale importante, ce vor conduce la consolidarea semnificativă a cooperării moldo-chineze. Subiectul a fost discutat de șeful statului cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong, transmite IPN.

„Am discutat un spectru larg de chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes comun. În mod special am subliniat necesitatea realizării vizitei de stat a Președintelui Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, planificată, inițial, pentru finele lunii martie curent, dar amânată din cauza pandemiei”, precizează șeful statului într-o postare pe Facebook.

În contextul luptei comune împotriva răspândirii în continuare a COVID-19, președintele a menționat că a exprimat conducerii Chinei recunoștință pentru ajutorul permanent acordat Republicii Moldova sub formă de mijloace de protecție, dar și de echipament medical, inclusiv în cadrul programelor de caritate.

Igor Dodon mai spune că a fost informat că în prezent în China se desfășoară faza finală a testelor clinice pentru vaccinul împotriva coronavirusului, care ar putea fi lansat până la sfârșitul anului 2020. „În legătură cu aceasta, am discutat posibilitatea de acordare a vaccinurilor pentru cele mai vulnerabile categorii de cetățeni ai Republicii Moldova”, mai menționează președintele.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău