Igor Dodon: Partidul Democrat nu se află la guvernare

  • 14 Decembrie 2019 09:44
Igor Dodon: Partidul Democrat nu se află la guvernare

Partidul Democrat este partid de opoziție și nu este parte a guvernării. Declarația aparține președintelui Igod Dodon, liderul informal al Partidului Socialiștilor, care a votat împreună cu PDM noul guvern condus de Ion Chicu, transmite IPN.

Șeful statului a făcut această declarație în contextul în care a explicat că șefia Comisiei parlamentare de securitate întotdeauna a revenit partidelor de opoziție, iar acum președinte al comisiei este deputatul democrat Alexandru Jizdan. „Această comisie este a opoziției. Partidul Democrat este în opoziție, nu este parte a guvernării”, a explicat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova.

Totodată, șeful statului și-a reiterat poziția că în cazul în care va fi nevoie să fie organizat un scrutin parlamentar anticipat, atunci acesta trebuie să aibă loc în baza sistemului electoral existent la moment, adică în baza sistemului proporțional de vot.

Președintele spune că în luna ianuarie Curtea Constituțională va emite o hotărâre în ceea ce privește adresarea unor deputați referitor la anularea sistemului mixt de vot. „Sper că hotărârea va fi adoptată în sensul că alegerile trebuie desfășurate în baza acelui sistem de vot care există în acel moment. Noi am modificat, în august, sistemul de vot”, a declarat Igor Dodon.

În ceea ce privește alegerile parlamentare noi în circumscripția Hâncești, președintele a menționat că Partidul Socialiștilor va avea neapărat un candidat.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău