Igor Dodon: Nu voi beneficia de susținerea PSRM în campania pentru prezidențiale, dar anumite partide sunt gata să mă susțină

  • 15 Iulie 2020 11:15
Igor Dodon: Nu voi beneficia de susținerea PSRM în campania pentru prezidențiale, dar anumite partide sunt gata să mă susțină

Igor Dodon anunță că, în cazul în care va decide să candideze pentru un nou mandat la funcția de președinte al Republicii Moldova, nu mai poate beneficia de suportul direct al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. În opinia șefului statului, dacă PSRM îl va susține direct, atunci oponenții vor putea contesta acest lucru la Curtea Constituțională, iar într-un final s-ar putea întâmpla ca să fie exclus din campania pentru prezidențiale, notează IPN.

„Președintele țării nu poate fi membru de partid. Din aceste considerente, dacă președintele în funcție, în cazul în care va lua decizia să candideze, nu poate fi din partea unui partid. Dacă mergi din partea partidului, acesta va oferi oponenților motivul să se adreseze la Curtea Constituțională”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.


Igor Dodon susține că în urma adresării oponenților la CC, Înalta Curte l-ar putea exclude din cursă, scop urmărit de către unii politicieni.

„Eu știu că foarte mulți se pregăteau de acest scenariu în cazul în care voi candida de la socialiști, să mă trăsnească pe drum. Scenariile respective le discută deputații Maiei Sandu. Dacă voi lua decizia, voi merge din partea poporului, dar susținut de partide care vor anunța că sunt gata să mă susțină. Care sunt acestea, timpul va arăta”, a adăugat președintele Dodon.

Tot în contextul alegerilor prezidențiale, Igor Dodon afirmă că liderii de pe dreapta își doresc ca Maia Sandu să piardă următoarele alegeri prezidențiale, deoarece în urma acestui scrutin vor câștiga mai mult teren politic. „Maia Sandu mai pierde odată și se duce în jos, și se deschide câmp pentru cei de pe dreapta”.



I
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău