Igor Dodon nu exclude posibilitatea denunțării Acordului de Asociere cu UE

  • 17 Ianuarie 2017 17:23
Igor Dodon nu exclude posibilitatea denunțării Acordului de Asociere cu UE

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, la Moscova, că nu exclude faptul că după alegerile din 2018, poziția majorității parlamentare, adică a Partidului Socialiștilor, spune el, va fi de denunțare a Acordului de Asociere cu UE, iar șeful statului o va susține.

„Înțelegem că există un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană. Personal, m-am pronunțat de multe ori împotriva semnării acestuia și consider că acest acord nu a dat niciun rezultat bun pentru Moldova. Am pierdut piața rusă și, cât ar fi de straniu, volumul exporturilor noastră pe piața UE la fel s-a redus, adică nu am obținut nimic de la semnarea acestui acord”, a declarat Igor Dodon la conferința de presă după întrevederea cu Vladimir Putin, citat de publicația online RIA Novosti, la care face trimitere IPN.

RIA Novosti precizează că Republica Moldova a semnat în 2014 Acordul de Asociere cu UE, implicit pe cel de Liber Schimb Aprofundat și Curpinzător. După ratificarea Acordului relațiile moldo-ruse s-au înrăutățit. Potrivit Acordului, Republica Moldova trebuie să-și deschidă în totalitate piața pentru produsele europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău