Igor Dodon nu admite o coaliție de guvernare cu participarea fracțiunii Șor și grupul Candu

  • 28 Mai 2020 08:29
Igor Dodon nu admite o coaliție de guvernare cu participarea fracțiunii Șor și grupul Candu

Președintele Republicii Moldova optează pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate în cazul în care actuala majoritate parlamentară va fi în incapacitate de a mai activa. Igor Dodon admite crearea unei noi coaliții de guvernare, însă fără participarea deputaților din Partidul Șor și grupul Pro Moldova, notează IPN.

„Eu consider că dacă coaliția majoritară mai pierde doi-trei deputați și este în imposibilitatea de a activa mai departe, atunci se creează majoritate între partide veritabile, nu Șor, nu Candu sau mai bine mergem la anticipate. Altfel, ne transformăm în Parlamentul care a fost până în februarie anul trecut când 30-40 de deputați au plecat din partidele și fracțiunile lor și au trecut la Plahotniuc. Dacă vedem că va continua această practică din ultimele luni, mai bine dizolvăm Parlamentul și mergem la alegeri anticipate”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la postul de televiziune Jurnal TV.

Igor Dodon susține că alegerile parlamentare anticipate, din considerente economice și politice, ar putea fi organizate odată cu cele prezidențiale. Președintele consideră că deputații socialiști au adus suficiente argumente Curții Constituționale pentru ca să fie organizate două scrutine concomitent.

„Dacă CC va spune că este posibil să fie organizate într-o zi, voi invita aceste patru partide pe care le consider veritabile, Platforma DA, PAS, PDM și PSRM, îi voi invita la Președinție să vedem, dacă toți sunt de acord ca să ajungem la o formulă privind dizolvarea Parlamentului pentru ca să facem alegerile prezidențiale odată cu parlamentare”, a adăugat șeful Statului.

În cazul în care CC va declara inadmisibilă organizarea celor două scrutine concomitent, Igor Dodon optează pentru organizarea alegerile prezidențiale pe data de 1 noiembrie, iar ulterior alegerile parlamentare anticipate, conform legislației.

Partidul Socialiștilor s-a adresat Curții Constituționale pentru a vedea dacă alegerile parlamentare anticipate și alegerile prezidențiale pot fi organizate în aceeași zi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău