Igor Dodon neagă implicarea fratelui său și a ministrului de interne, Pavel Voicu, în tentativa de trafic ilicit cu anabolizante

  • 11 Decembrie 2020 11:50
Igor Dodon neagă implicarea fratelui său și a ministrului de interne, Pavel Voicu, în tentativa de trafic ilicit cu anabolizante

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, neagă implicarea fratelui său și a ministrului de interne, Pavel Voicu, în tentativa de trafic ilicit cu anabolizante, din 5 decembrie.

Acesta califică acuzațiile aduse de deputatul Platformei DA, Chiril Moțpan, ca fiind  „aberații, învinuiri și calomnii”, precizând că parlamentarul a fost acționat în judecată, transmite IPN.

În cadrul unei noi ediții a emisiunii online „Igor Dodon. Președintele răspunde”, acesta a precizat că, acum câteva săptămâni, conducerea de vârf a țării a fost informată despre suspiciuni că transportul diplomatic, care nu poate fi stopat și verificat la vamă, este utilizat pentru acțiuni ilegale. Tot atunci au fost date indicații să fie verificate toate destinațiile.  „Aceasta a fost o operațiune de care noi am știut, despre care am fost informați și care a fost dusă cu bine până la capăt, cel puțin la această etapă. Cine este implicat și cum? Evident că sunt implicați cei care asigurau transportarea acestor mărfuri interzise. Este implicat fostul ambasador sau nu? Pe lucrul acesta se va expune Procuratura Generală. Eu nu sunt procuror să spun că este implicat sau nu, dar toți cei care au fost implicați trebuie trași la răspundere, Și vă a asigur că vor răspunde în fața legii”, a declarat Igor Dodon.

Deputatul Platformei DA, Chiril Moțpan, a spus joi, 10 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că în tentativa de trafic ilicit cu anabolizante, pe lângă cel puțin două persoane din Ambasadă și două din MAEIE, ar fi implicați și trei apropiați ai lui Igor Dodon. Este vorba de Alexandru Vâlcu, fost șef la vamă, consilier intim al ex-președintelui; Vadim Ciubara, unul dintre oamenii de afaceri afiliați lui Dodon și cumătrul lui, dar și Alexandru Dodon, fratele președintelui. Potrivit deputatului, sub protecția prietenilor celor trei, șoferul mașinii cu numere diplomatice trecea de 2-3 ori pe lună marfă în valoare de peste 150 de mii de euro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău